Online Učionica Družionica

 

Obavještenje udruženja Roditelji:

Obavještavamo Vas da je udruženje Roditelji, usled novonastale situacije prilagodio servis podrške pri učenju za djecu iz socijalno ugroženih porodica, sa ciljem jednostavnijeg praćenja programa #Ucidoma.

Udruženje Roditelji kroz servis Učionica Družionica pruža podršku u obrazovanju, socijalizaciji i rastu djeci iz socijalno najugroženijih porodica.

Online Učionica Družionica podrazumijeva pomoć u izradi domaćih zadataka putem telefona i Vibera. Časovi se održavaju jednom sedmično u trajanju od 45 minuta. Online podrška i pored ograničenja je veliki resurs, jer omogućava da proširimo pomoć i podršku djeci iz svih gradova Crne Gore kojoj je to potrebno.

Vjerujemo da je veliki broj djece kojima treba pomoć kako bi sto uspješnije pratili program #UciDoma i koja nijesu u mogućnosti da prate aktivno, eventualno nemaju neophodno podršku od porodice.

Objavljen je poziv za volontere na društvenim mrežama udruženja Roditelji, određeni broj volontera se prijavio i već u kontinuitetu radi sa školarcima, što se pokazalo veoma korisnim. Očekujemo da će taj broj rasti i proširiti i u ostalim gradovima.

S tim u vezi, molimo Vas da obavijestite škole na teritoriji Crne Gore o postojanju ovakvog vida podrške socijalno ugroženim porodicama ili da nas uputite kako da ih na najbrži mogući način mi obavijestimo kako bi uputili djecu na nas da bismo im omogućili ovaj vid podrške. Vjerujemo, da je ovo ujedno značajna podrška i školama usled upostavljenog novog programa, koji je izazovan za sve.

Škole nas mogu kontaktirati ili uputiti porodice na mail udruzenje.roditelji@gmail.com, broj telefona 067 577 869 i 020 511 983.

Spremni smo da u skladu sa resursima doprinesemo obrazovanju djece osnovnoškolskog uzrasta koja su socijalno ugrožena i da je to zapravo jedini način da izađu iz začaranog kruga siromaštva.

Udruženje Roditelji
Bracana Bracanovića 74/a, Podgorica, Crna Gora
Tel/Fax: +382 20 221 000
E-mail: udruzenje@roditelji.me
www.roditelji.me

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s